خواص تخم شربتی ، خواص تخمه شربتی برای پوست و زمان و مضرات مصرف
در این مطلب از سایت خشدار
می خواهیم در مورد خواص تخم شربتی ، خواص تخمه شربتی برای پوست و زمان و
مضرات مصرف صحبت کنیم امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
آشنایی با تخم شربتی
تخم شربتی در حقیقت دانههای گیاه ریحان
کوهی است که به علت داشتن ترکیبات موسیلاژی (لعاب دار) بهصورت محلول در آب
(شربت) استفاده میشود.
لعاب این دانهها پس از جذب آب به صورت ژلهای درمیآید که میتواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد.
مشخص شده که تخم شربتی حاوی یکسری ترکیبات پلی فنولی و آنتی اکسیدانی مانند آنتوسیانینها و بتأسیسترول است.
همچنین طبق برخی تحقیقات پیشگیری از دیابت نوع دو، سرطان و خاصیت ضد باکتریایی برای این گیاه گزارش شدهاست.
اما در مورد شایعه وجود مقادیر زیاد کلسیم،
آهن، ویتامین c. و اسیدهای چرب غیر اشباع، تخم شربتی حاوی ۶ میلی گرم
کلسیم (یک پنجاهم کلسیم موجود در شیر) و ۰/۱۰۹ میلی گرم آهن (یک بیست و
چهارم آهن موجود در اسفناج) میباشد.
جالبتر اینکه مقدار ویتامین C. و امگا ۳ موجود در تخم شربتی صفر میباشد.
در ایران اغلب تخم شربتی با بذر ریحان و
دانهٔ چیا اشتباه گرفته میشود، در حالی که این سه متفاوت از یگدیگرند و هر
کدام خاصیت جداگانهای دارند.
در ایران تخم شربتی از قدیم در نوشیدنیهای خنک برای برطرف کردن عطش در فصل تابستان استفاده میشود.
گاهی تخم شربتی یا بذر ریحان به اشتباه به
عنوان دانههای چیا خریداری شده و مورد استفاده قرار میگیرد، یا خواص
مربوط به دانههای چیا به تخم شربتی که در ایران فراوان است نسبت داده
میشود که درست نیست
. تنها شباهت تخم شربتی با دانه چیا و بذر
ریحان لعابدار شدن هر سه است (دارای موسیلاژ میباشند)، ولی خواص این سه
دانه با یکدیگر فرق اساسی دارند.
منبع » پارسینه
Comments
Post a Comment